Studenten ROC laten leerlingen uit Nieuwegein het plezier van sporten kennen

Studenten van ROC Midden Nederland zijn vandaag de hele dag op pad geweest met leerlingen van basisscholen uit Nieuwegein om hen bekend te maken met het plezier van sporten. Erg belangrijk, zeker nu door de energiecrisis en hoge inflatie sportles vaak als eerste wordt geschrapt. Dertig studenten bezochten daarom in totaal elf basisscholen om samen met de leerlingen lekker te bewegen. Deze ‘Kids Day’ markeerde de eindfase van de Nationale Sportweek die afgelopen week plaatsvond en morgen afloopt.

Afgelopen week kopte dagblad Trouw dat sport- en muzieklessen vaak als eerste worden geschrapt als het leven duur is. Sportfonds Jeugd en Cultuur luidde daarop de noodklok. Om kinderen en hun ouders bewust te maken van het belang van sport en bewegen, gingen vandaag dertig studenten van ROC Midden Nederland belangeloos op pad om met leerlingen uit Nieuwegein te sporten. 4e jaars student Joran Ummels van het Sport College van ROC Midden Nederland: ‘Ik snap dat inwoners van Nieuwegein kijken waar ze snel op kunnen besparen, maar lekker sporten en bewegen is belangrijk voor je gezondheid. En niet alleen voor die van van je kinderen!’ Ook mascotte Joggy, een initiatief van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) was tijdens de lessen van de partij om leerlingen bewust te maken van het belang van het drinken van water.

Nationale Sportweek in Nieuwegein
De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement van de NOC*NSF. Tijdens de sportweek zetten sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven en het onderwijs hun deuren open. Ze organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten. In Nieuwegein werden afgelopen week onder meer een wandeltocht georganiseerd en konden inwoners kennismaken met Raja yoga bij Fort Vreeswijk. Ook werden er Oldlympic Games georganiseerd voor 55-plussers op sport- en evenementencomplex Merwestein. Morgen, op de slotdag van de Nationale Sportweek in Nieuwegein, is er nog een fietstocht, een survival run parcours en een urban beweeg festival.

The post Studenten ROC laten leerlingen uit Nieuwegein het plezier van sporten kennen appeared first on De Digitale Stad Nieuwegein.

Bron: De Digitale Stad Nieuwegein