Prentbriefkaart van de week

Naast het nieuws vindt u op De Digitale Stad Nieuwegein ook veel informatie over het heden en het verleden van de dorpen Jutphaas en Vreeswijk. Deze week in de rubriek ‘Prentbriefkaart van de week’ een uitzicht op de molen Oog in ’t Zeil in Vreeswijk.

Het belang van de prentbriefkaart voor de historische wetenschap is lange tijd door de archiefbeherende instanties onderschat. Toch zijn het juist de prentbriefkaarten, die ons een aardig beeld geven van de veranderingen in onze samenleving.

De prentbriefkaart van deze week is een zicht op de Molenstraat met de Dorpskerk in oostelijke richting in Vreeswijk en komt uit begin 1970. De uitgever van de kaart is G.E. Klein uit Vreeswijk. Gedrukt door Pe Jos uit Arnhem. De kaart is in zwart/wit gedrukt.

In het huis links woonde in de jaren dertig van vorige eeuw winkelier Eikelboom. Vrijwel alle woningen op deze afbeelding zijn nu verdwenen. Op de achtergrond de toren  van de Dorpskerk. Deze kerk is op 28 mei 1673 in gebruik genomen en is gebouwd op de fundamenten van de in 1672 verwoeste kerk.

Heeft u oude foto’s van dit gebied? Mail die naar onze redactie

The post Prentbriefkaart van de week appeared first on De Digitale Stad Nieuwegein.

Bron: De Digitale Stad Nieuwegein