Toen & Nu: ‘De Wilhelminastraat en ’t Zand met de kar van Beukes’

Op de foto van Toen ziet u de Wilhelminastraat en ’t Zand, met de ‘kar van Beukes.’ De foto moet genomen zijn voor 1956 want kort daarna kocht het gemeentebestuur van Vreeswijk de gronden op van ’t Zand, De Hol, Kade, Molenstraat en de Wilhelminastraat. Dit ten behoeve van het saneringsgebied van de kom van Vreeswijk. Kort daarna werden bijna alle panden gesloopt ’ter verbetering van woontoestanden in de kom van Vreeswijk.’

De foto van Toen is gemaakt vanuit de huidige Margrietstraat de Wilhelminastraat in. Eigenlijk meer een steegje. Dat was het vroeger ook. Aan beide horizonnen ziet u de Dorpsstraat.

Het pand op de zuidhoek was eertijds de dokterswoning. Dr. C.M. Snellen en dr. L.W. Buurman hadden hier hun praktijk. De Wilhelminastraat werd dan ook in de volksmond de dokterssteeg genoemd. Dus was eigenlijk nooit een echte straat.

Arend Bloemink ging afgelopen week eens op dezelfde plek kijken waar de foto van Toen gemaakt is. Nu is er niet veel meer over van wat er Toen stond. De panden aan de Dorpsstraat staan er nog wel. Zo kunt u het steegje in kijken, naar Nu de Margrietstraat. Daar waar Arend stond voor het maken van de foto van Nu.

The post Toen & Nu: ‘De Wilhelminastraat en ’t Zand met de kar van Beukes’ appeared first on De Digitale Stad Nieuwegein.

Bron: De Digitale Stad Nieuwegein