Woonkamer inrichten met vintage meubels

Het mixen van moderne en vintage items bij de inrichting van de woonkamer is erg trendy. Het mengen van nieuw met oud geeft je ontzettend veel opties om je interieur helemaal naar jouw hand te zetten. Vraag jij je af hoe je jouw kamer met vintage meubels en accessoires kunt inrichten? Lees dan gauw verder!

De leukste vintage meubelstukken
Om te beginnen is het slim om te weten wat er zoal te koop is op het vlak van vintage meubilair. In de jaren vijftig, zestig en zeventig van de vorige eeuw zijn prachtige designmeubels gemaakt door diverse bekende meubelmerken. Zij werken tot op de dag van vandaag samen met beroemde ontwerpers die exclusieve designs maken en zorgen voor topkwaliteit bij de productie. Met name de volgende meubels zijn ideaal om je woonkamer een nostalgisch tintje te geven:

  1. Vintage fauteuils. Een designfauteuil is een perfect basisstuk voor een woonkamer in vintagestijl. Soms is het bij een tweedehands fauteuil nodig om de meubelstof te vervangen, maar dan kun je wel mooi iets uitkiezen wat goed bij de rest van jouw interieur past;
  2. Vintage dressoirs. Ook een dressoir kan dienst doen als blikvanger in je woonkamer. Ze zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten en kleuren. In een enkel geval moet je de kast opnieuw verven vanwege beschadigingen;
  3. Vintage banken. Zitbanken zijn in vele uitvoeringen te vinden. Zo zijn er schitterende exemplaren met een houten frame en ranke poten;
  4. Vintage salontafels. Ook op het gebied van salontafels is er veel keuze. Als de vorige eigenaar er goed op gepast heeft, zijn ze vaak nog zo goed als nieuw. Soms vormen ze een set met een bijpassend dressoir of een bankstel.

Stylen met de mooiste vintage woonaccessoires
Vintage woonstyling is pas compleet als je ook leuke decoratieartikelen in deze stijl aan je interieur toevoegt. Denk aan schalen, een klok, kandelaars, vazen of een spiegel. Ook een lamp, zoals een design hanglamp of een unieke tafellamp, van een gerenommeerde ontwerper is een goede keuze. Om het helemaal af te maken is het een uitstekend idee om een aantal kamerplanten neer te zetten die bij de vintagestijl passen. Dit zijn onder andere de pannenkoekplant, de sanseveria en de stippenbegonia. Deze plaats je uiteraard in een vintage bloempot of in zo’n kenmerkende vintage planthanger van touw.

Handige tips om unieke items te kopen
Door rommelmarkten, tweedehands winkels en online marktplaatsen af te struinen zul je prachtige vintage woonitems kunnen vinden. Het voordeel van zoeken via het internet is dat je tijd bespaart en veel meer items kunt bekijken. De kans dat je zo snel wat van je gading vindt groeit hierdoor enorm. Let wel op dat je met een betrouwbare webshop te maken hebt. Dit betekent bijvoorbeeld dat je op een veilige manier kunt betalen en dat de levering goed geregeld is. Ook is het handig als de aangeboden artikel gekeurd zijn door een expert. Verder moet je zelf vooral de foto’s van de meubels goed bekijken en de beschrijvende teksten aandachtig doorlezen.

The post Woonkamer inrichten met vintage meubels appeared first on De Digitale Stad Nieuwegein.

Bron: De Digitale Stad Nieuwegein