‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is.

Arend Bloemink: ‘Vandaag, zaterdag 18 september, was het ‘Clean Up Day’. In Galecop trokken wijkcoördinator Fransje van Beek en Zwerf Afval Pakker (tevens Buurtzapper) Simon Bol er samen een uurtje op uit in en rond Winkelcentrum Galecop. Ter lering voor het publiek werd het afval op een groot doek gelegd. Opvallend: in dat ene uurtje werden meer dan vijfhonderd peuken opgepakt. Meer dan vijfhonderd! Simon: ‘Wist je dat één peuk acht liter oppervlaktewater vergiftigd?!’ 

Heb je ook een bijzondere foto in relatie tot Nieuwegein gezien of gemaakt, stuur ‘m naar redactie@pen.nl.

The post ‘Foto van de week’ appeared first on De Digitale Stad Nieuwegein.

Bron: De Digitale Stad Nieuwegein